Acting in training

 Als trainingsacteur voel ik mij verantwoordelijk voor de deelnemers. Na het creëren van een betrouwbare omgeving waar een ieder kan oefenen met zijn of haar uitdaging, gaan we aan de slag. Deelnemers van een training kunnen eigen ingebrachte situaties dan wel uitdagingen waar ze tegen aan lopen in hun communicatie met mij bespreken. Omdat ik in dienst sta van de desbetreffende deelnemer vraag ik de situatie altijd uit om een helder beeld te krijgen waar we aan gaan werken. Ook hierin, vind ik het belangrijk om verbinding te maken met de mij toegewezen rol en de deelnemer.  In het moment zelf reageer ik op het gedrag van de deelnemer. Na het oefenen van een situatie is er ruimte voor de deelnemer om 'stoom af te blazen', checken hoe het is gegaan. Ook worden hier andere observerende deelnemers gevraagd om feedback. Ook ik geef feedback; vanuit de rol (de persoon die door mij werd gespeeld) maar ook van mij persoonlijk, dus buiten de rol. Belangrijk vind ik dat het opbouwende feedback is. Omdat ik heel erg vanuit het hier en nu reageer, is er ook ruimte voor een lach en luchtigheid. We zijn er om te oefenen, dat is spannend, maar enorm leerzaam! Wat ik tijdens trainingen altijd zeg tijdens mijn introductie is, Dat dit het moment is, waar je kunt oefenen om eens vanuit een ander perspectief te reageren, dan je normaal gesproken zou doen om te zien wat dat je oplevert. Dus probeer het uit, hier is het veilig. Met vallen en opstaan en daarna het buiten de trainingslocatie ook echt toe te passen zul je stap voor stap meer ruimte krijgen om vanuit een ander perspectief te communiceren. 

Als trainingsacteur heb ik mij bij de volgende instellingen kunnen bewijzen:

 • IT companies
 • Gemeentes
 • HR adviesbureaus
 • Banken
 • Defensie
 • Politie
 • Winkelketens

 

Een greep van de communicatie en gedragsmodellen waarmee ik onder andere werk:

 • DISC
 • Kernkwadrant
 • Situationeel leiderschap
 • Roos van Leary 
 • Feedback 
 • Assertiviteitsmodel
 • Karpman Dramadriehoek
 • RET
 • BADSOC
 • Rouwcurve 
 • ABCD Model